dimarts, 9 d’agost del 2016

Avui neix un blog on vull compartir les meves experiències fent snorkeling amb qui li interessi, i posar en valor el fons marí proper i accessible amb unes simples ulleres i tubo.

La primera entrada la dedico a una de les grans sorpreses que m´he trobat a la comarca del Maresme, la Nacra (Pinna nobilis). Aquest és el mol·lusc bivalve més gran de la Mediterrània (on és endèmica), pot assolir fins a 120 cm i viure 20 anys. De totes formes la seva mida més normal és uns 50 cm. Viu entre 2 i 60 m de fondària en fons tous, sobretot en alguers (Posidònia oceànica).

Exemplar de nacra a la base d'una mata de Posidònia.

El problema és que és una espècie que ha estat molt afectada per la destrucció del seu hàbitat i la sobrepesca. Primer els vaixells d'arrossegament han destruït els alguers de la comarca convertint-los en un desert. També la pesca per consum i la venda de la seva closca com a record ha fet que desaparegui de gran part del litoral. Per reblar el clau, li afecta molt el fondeig de barques tant perquè les àncores de les embarcacions destrueixen l'alguer on habita com per la seva destrucció directa.




 
Així doncs és responsabilitat que nosaltres i la nacra puguem conviure a la Mediterrània, ho aconseguirem... jo crec que sí  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada