dimecres, 23 d’octubre del 2019

Peix de tardor: la variada

Durant aquestes setmanes és freqüent veure moles de variades (Diplodus vulgaris) molt a prop de la costa. Aquest és un peix hermafrodita proteràndric, això vol dir que primer madura sexualment com a mascle i quan és més gran es transforma en femella. És un peix litoral molt comú al litoral rocós.

Durant la tardor podem trobar aquest peix formant moles grans, per a la reproducció, típic en espècies de fecundació externa. Els ous i les larves són planctònics.

A nivell culinari és una espècie amb una carn molt preuada per la seva bona qualitat (.https://www.cuina.cat/receptari/peixos-poc-coneguts-barats-i-bons_201066_102.html)

Aquesta espècie la trobem des de pocs fins a 50 metres de fondària , i s'alimenta bivalvs, algues, eriçons,cucs, crustacis… És totalment inofensiu per a nosaltres.

Aquesta espècie té importància comercial, es pesca amb palangre (típic de la pesca artesanal, consisteix en una corda des d’on en surten altres  més primes i més petites acabades amb un ham). També és una espècie típica que es pesca amb canya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada